LAVRIO WEATHER LAVRIO WEATHER
37° 41' 9 Ν-24° 03' 3 Ε
Canale V.H.F. 9

Olympic Yacht Show 2022

20 Οκτωβρίου 2022

Σε διοργάνωση των ρεκόρ εξελίχθηκε το 2ο Olympic Yacht Show.

Το premium in – water show που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Olympic Marine, στο Λαύριο, σημείωσε ρεκόρ επισκεπτών ενώ, σε σχέση με πέρυσι, ήταν μεγαλύτερος και ο αριθμός των εκθετών αλλά και των σκαφών. Η ανοδική τάση δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα για τον θαλάσσιο ποιοτικό τουρισμό και αποδεικνύει ότι η χώρα μας διαθέτει στο χώρο του yachting κορυφαίους επαγγελματίες.

Το 2ο Olympic Yacht Show άνοιξε τις πύλες του στις 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 10/10. Από την πρώτη ημέρα το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο με τον αριθμό των επισκεπτών να φτάνει φέτος τους 20.000. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές δημιουργίες των ελληνικών ναυπηγείων, πρεμιέρες σκαφών, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ελληνικό Show, και να μιλήσουν με κορυφαίους επαγγελματίες ενός κλάδου που ενισχύει σημαντικά την ελληνική οικονομία.

Στην τελετή των εγκαινίων, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, Γεράσιμος Γερολυμάτος, απηύθυνε ένα θερμό χαιρετισμό στους εκλεκτούς καλεσμένους του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το Olympic Yacht Show είναι μια έκθεση που προβάλλει την πολυδιάστατη αγορά του yachting σε Ελλάδα και εξωτερικό και φέρνει κοντά όλους τους επαγγελματίες αυτού του σπουδαίου κλάδου της οικονομίας. Στόχος μας είναι οι ελληνικές εταιρείες και τα ελληνικά σκάφη να έχουν το δικό τους Show, στην πατρίδα τους, και να αποτελούν πόλο έλξης για τους ξένους αγοραστές και έναν από τους λόγους επίσκεψης στην έκθεσή μας». Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine, Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος έβαλε στόχο το ελληνικό yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο. «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας, υπάρχει συνεργασία. Θα κάνουμε μια υπόσχεση τώρα, δεν θα είναι ευχή. Το ελληνικό yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο, όπως είναι και η ελληνική ναυτιλία».

Στη δυναμική του ελληνικού yachting αναφέρθηκαν όλοι οι ομιλητές στην τελετή έναρξης του 2ου Olympic Yacht Show: ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά και ο Ιωάννης Ραχωβίτσας, πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Το παρών έδωσαν, επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και Κατερίνα Μονογυιού, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαυρίου, Δημήτρης Λουκάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, Σταύρος Κατσικάδης όπως επίσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Γιώργος Βακόνδιος.

Η διοργάνωση αποτέλεσε μία διεθνή συνάντηση ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πολυδιάστατη αγορά του yachting, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες για την ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού, που αναδεικνύει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μεγάλο ενδιαφέρον και η κάλυψη του show από διεθνή μέσα απέδειξε για ακόμα μία χρονιά ότι το Olympic Yacht Show, ως θεσμός πλέον, διεκδικεί επάξια μία θέση ανάμεσα στις αντίστοιχες κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης.

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους διοργανωτές να έχουν, ήδη, αρχίσει την προετοιμασία τους για το 3ο Olympic Yacht Show. Στόχος όλων είναι να αποτελέσει μια γόνιμη πλατφόρμα προβολής του κλάδου, ένα δυνατό εργαλείο για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ένας χώρος για περαιτέρω ζυμώσεις μεταξύ των επαγγελματιών και ως εκ τούτου, ένα think tank που δεν θα ακολουθεί τις τάσεις αλλά θα τις δημιουργεί.

Το 2ο Olympic Yacht Show διοργανώθηκε από την ON DECK EVENTS στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Olympic Marine, στο Λαύριο. Ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Δήμου Λαυρεωτικής.